День дитячої книги

Книга – це віконце, через яке діти

бачать і пізнають світ і самих себе.

В.О. Сухомлинський

Зростай разом із книгою!/Files/images/IMG-49bc2a9ae8f7a515005ffbba28582887-V.jpg

Серед багатьох весняних свят є прекрасне свято - День дитячої книги. Датою для святкування Міжнародного дня дитячої книги був обраний день народження Ганса Християна Андерсена - 2 квітня.

Книга! Вона поруч від самого народження. Перші казки, оповідання та вірші читають нам мама і тато, братик і сестричка. З книгою кожен із нас може мандрувати в минуле і в майбутнє. Про все на світі розповідає книга.

Дитяча книга – перша сходинка до пізнання безмежного, чарівного, дивовижного світу – життя.

Маленкі дошкільнята Андріївського ДНЗ разом з вихователями дуже люблять та шанують книги, тому з задоволенням долучилися до святкування Дня дитячої книги.

Потягом дня вихователі разом з дітьми провели тематичні заняття та бесіди про книгу, були оформлені тематичні виставки книг - "Цю книжку я люблю!", «Чарівний світ книжок», фотоконкурс "Моя улюблена книжка!"

У цей день створенню святкового настрою сприяли неймовірні моменти - цікаві ігри: «Книжкова крамниця» - в якій діти мали змогу придбати собі книжечку, «Жива книга» - діти познайомилися з книгою, яка оживає, використовуючи мобільний додаток, також діти потрапили на телебачення, де в них брали інтерв’ю, а ще відвідали «Книжкову лікарню», де все серйозно! Є ліки – клей, бинти – паперові смужки, скальпелі – ножиці ну і саме головне: лікарі – дошкільнята разом з вихователями! І тепер можна бути спокійним, адже «вилікувані» улюблені книжки ще довго буде радувати дітей!

Читання книжок – ефективний засіб пізнавального та мовленнєвого розвитку малюка. Педагоги нашого садочку впевнені, що саме книжка допоможе дитині швидко і зацікавлено пізнавати навколишній світ, вона залишається найбільш доступним засобом духовного й етичного розвитку особистості, якщо прилучати дітей до читання з дошкільного віку, захоплюючи їх цим процесом, то любов до книжки залишається на все життя.

Дитячі книги – друзі дітей і дорослих. Вони вбирають у себе цілий світ! Все цікаве, що трапляється на світі, рано чи пізно в них потрапляє. Їх нескінченне строкате різноманіття тішитиме все нові й нові покоління дітвори.

/Files/images/IMG-0a1cd028159706a75485eb96dea5a364-V.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 27

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.